Watertoren Boskoop

Watertoren Boskoop

 

Replica van de watertoren in Boskoop uit 1907 naar een ontwerp van architect J. Schotel. De watertoren van Boskoop is vanwege het Intze-reservoir en de karakteristieke vorm een van de mooist exemplaren van watertorens in Nederland. In 1977 verloor de toren zijn functie door de introductie van de waterleiding. Sedertdien is de staat van de toren achteruit gegaan met uiteindelijk als gevolg dat de kop van de watertoren, uit veiligheidsoverwegingen, deels gesloopt diende te worden. Er zijn diverse initiatieven geweest om de watertoren te redeen en restaureren. Echter, tot op heden is geen enkele poging geheel geslaagd.

 

En nu wordt de watertoren nagebouwd in schaal 1:24 met bakstenen en stenen van Juweela, geleverd door sponsor Bevro International. En deze replica opgebouwd met Juweela steentjes heeft een doel: ieder steentje wordt gesponsored om zo, aan het einde van het bouwproces voldoende geld te hebben ingezameld om de restauratie van de echte toren te kunnen bekostigen. Bovendien kunnen we op deze manier ervaren wat er allemaal mogelijk is met Juweela producten.

 

Het project is een initiatief van Stichting Werkse Boskoop. Deze stichting is geboren uit idealisme en biedt mensen de kans om werkervaring op te doen. Of het nu gaat om werkritme, omscholing, dagbesteding of het leren van specifieke doelen.